DJ school

Tijdens de verschillende lessen en modules DJ leren we je alles wat je moet weten om een goede dj te worden. We gebruiken uitsluitend apparatuur van Pioneer (marktleider op dit gebied) en hanteren ook hun ‘work flow’. Zo ben je verzekerd van een goede basis en kun je
zonder problemen ook uit de voeten met apparatuur die standaard wordt gebruikt door bijna alle grote dj’s.

Tijdens de verschillende lessen en modules Producer leren we je alles wat je moet weten over en wat er allemaal komt kijken bij het produceren van elektronische muziek. We gebruiken apparatuur en software van Ableton, een toonaangevende DAW (Digital Audio Workstation) waar veel grote producers mee werken.

Tijdens de lessen en modules Produceren met een GrooveBox leren we je alle ins en outs van een intuïtieve en inspirerende GrooveBox. Deze supergave en krachtige dubbele synthesizer, drumcomputer en sequencer in 1 inspireert je direct en voor je het weet maak je een vette elektronische dance track. De GrooveBox is uitermate geschikt voor degene die beginnen met produceren. Voor gevorderden is dit een onmisbaar instrument om waar je ook bent, je muzikale ideeën vorm te geven.

Tijdens de verschillende lessen en modules Sound Design leren we je alles wat je moet weten over het creëren van nieuwe geluiden die je kunt gebruiken bij het produceren van elektronische muziek. Als je met het gebruik van samples tegen beperkingen aanloopt, en synth-presets steeds nét niet de geluiden zijn die je zoekt in je productie, dan maken we die toch zelf!
We gebruiken apparatuur en software van diverse leveranciers, zoals Ableton, Native Instruments, Novation, Korg en Moog.

Losse privé- of duolessen zijn ook mogelijk, beginner of gevorderd. Je draait bijvoorbeeld al maar wilt een specifieke vaardigheid verbeteren, of wat meer kennis opdoen over een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een verdiepingsslag op Rekordbox of andere dj-software (Djay pro, Serato, Traktor…), of specifieke producer-onderwerpen met Ableton Live of FL-studio, alle ins en outs van bepaalde hardware (je eigen set b.v.), het opnemen en nabewerken van een opgenomen mix, beatgrids verfijnen of het draaien met vinyl.

Met de Online-module kun je zelfs thuis aan de slag. 2 weken lang apparatuur in huis dus zelf onbeperkt oefenen. Daarnaast zijn er gedurende deze 2 weken 4 contactmomenten van een half uur, waarbij we 1 op 1 instructie geven, online privéles dus!