Module DJ

Tijdens de verschillende lessen en modules DJ leren we je alles wat je moet weten om een goede dj te worden. We gebruiken uitsluitend apparatuur van Pioneer (marktleider op dit gebied) en hanteren ook hun ‘work flow’. Zo ben je verzekerd van een goede basis en kun je zonder problemen ook uit de voeten met apparatuur die standaard wordt gebruikt door bijna alle grote dj’s. Ook de software van Pioneer (Rekordbox) zullen we uitgebreid gebruiken.

Elke les bestaat natuurlijk uit een stukje theorie, maar we gaan vooral aan de slag met de apparatuur en software. Iedere leerling heeft zijn eigen set, hoofdtelefoon en muziek. Veel ‘hands on’ dus, want al doende leert men!

In 4 modules kun je jezelf opwerken van een beginner tot een gevorderde pro.

Module DJ01 (DJ basis)

In deze eerste module van 5 lessen leer je naast de historie van de dj (vinyl platen, radio dj’s) en verschillende stijlen binnen de elektronische muziek vooral de basis dj-vaardigheden. We behandelen de digitale apparatuur die wordt gebruikt en hoe die werkt in combinatie met verschillende dj-software. Daarnaast komen o.a. basis muziek- en mixtheorie, structuur & opbouw, waveforms, cue-points en mixtechniek als crossfade en drop mix aan bod.

Na deze lessen kun je meerdere tracks aan elkaar mixen, heb je de benodigde basiskennis en weet je of je ermee door wilt gaan.

Module DJ02 (DJ basis vervolg)

Deze tweede module van 5 lessen geeft verdere verdieping. We bekijken wat nauwkeuriger de muziekstructuur (bpm, beats & bars…) en gaan hiermee aan de slag. Goed luisteren en tellen dus. Met tempo en pitch kunnen we tracks subtiel veranderen zodat ze beter bij elkaar passen tijdens bijvoorbeeld een beat mix: beatmatchen. Ook het maken van loops en deze gebruiken tijdens je mix komen aan bod. En verder verkennen we de mogelijkheden van de gebruikte apparatuur en software nog wat verder. Denk hierbij aan het gebruik van filters, equalizers en andere effecten tijdens het creëren van je eigen mix.

Na deze module kun je goed zelf gekozen tracks aan elkaar mixen en ervoor zorgen dat je publiek moeiteloos in het ritme van beide tracks wordt meegenomen. Klaar voor je eerste feestjes dus!

Module DJ03 (DJ gevorderd)

Je hebt inmiddels een goede basis gelegd en wil verder, de lat wat hoger leggen. En dat betekent meer uit de apparatuur en software halen en jezelf uitdagen met loops, samples, nog meer effecten, scratchen en backspinnen. Mixen met meerdere decks tegelijk en goed kijken en aanvoelen hoe je je eigen mix wil vormgeven en hoe je het energieverloop binnen de mix creëert. Verder komt de organisatie van je tracks aan bod, het analyseren van de tracks (beatgrid, key), het voorbereiden (cue points, loops) en beheren ervan (playlists, backup). Uiteindelijk ga je de tracks naar een USB stick exporteren zodat je hiermee op een CDJ/XDJ set kunt gaan draaien.

Module DJ04 (DJ gevorderd vervolg)

De laatste module van 5 lessen. Je wilt professioneel verder in het vak en we leren je het uiterste uit de apparatuur halen. We verfijnen je mix-techniek met de theorie en praktijk van harmonisch mixen en je gaat je eigen mix opnemen. Je gaat oefenen op de aanwezige club-apparatuur door gebruik te maken van je geprepareerde USB stick.

In deze laatste module is ook ruimte om specifieke onderwerpen nog eens extra aandacht te geven zodat je hierna klaar bent voor het grote publiek.

Alle modules zijn zowel privé als in kleine groepen te volgen. Het spreekt voor zich dat bij privéles het tempo en onze aandacht speciaal afgestemd is op jou. Dus niet wachten op anderen maar direct door, of net die extra oefening omdat het allemaal wat te snel voor je gaat. De groepslessen zijn vanaf 3 leerlingen en gaan door bij voldoende belangstelling. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.

Het is aan te raden om tijdens of in ieder geval na de 2e module (DJ basis vervolg) een eigen dj-set in bezit te hebben, zodat je thuis goed kunt oefenen. Want alleen door veel te oefenen en eigen mixtapes te maken krijg je de dj-skills echt onder de knie.

Losse privélessen zijn ook mogelijk, beginner of gevorderd. Je draait bijvoorbeeld al maar wilt een specifieke vaardigheid verbeteren, of wat meer kennis opdoen over een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een verdiepingsslag op Rekordbox of andere dj-software (Djay pro, Serato, Traktor…), alle ins en outs van bepaalde hardware (je eigen set b.v.), het opnemen en nabewerken van een opgenomen mix, beatgrids verfijnen of het draaien met vinyl.

Met de Online-module kun je thuis echt aan de slag. 2 weken lang apparatuur in huis dus zelf onbeperkt oefenen. Daarnaast zijn er gedurende deze 2 weken 4 contactmomenten van een half uur, waarbij we 1 op 1 instructie geven, privéles dus!

Mail ons voor meer informatie of om je aan te melden!