Module Produceren met een GrooveBox

Tijdens de lessen en modules Produceren met een GrooveBox leren we je alles wat je moet weten over en wat er allemaal komt kijken bij het produceren van elektronische muziek. We maken gebruik van een intuïtieve en inspirerende GrooveBox. Deze supergave en krachtige dubbele synthesizer, drumcomputer en sequencer in 1 inspireert je direct en voor je het weet maak je een vette elektronische dance track. De GrooveBox is uitermate geschikt voor degene die beginnen met produceren. Voor gevorderden is dit een onmisbaar instrument om waar je ook bent, je muzikale ideeën vorm te geven.

Elke les bestaat natuurlijk uit een stukje theorie, maar we gaan vooral aan de slag. Iedere leerling heeft zijn eigen GrooveBox en hoofdtelefoon. Veel ‘hands on’ en improvisatie dus!

In 2 modules kun je jezelf opwerken van een beginner tot pro.

Module GB01 (Produceren met een GrooveBox basis)

In deze eerste module van 5 lessen leer je werken met de Novation Circuit. Na een introductie van wat deze GrooveBox allemaal kan ga je als eerste aan de slag met de drumcomputer. Aan de hand van beats en bars, oftewel tellen en maten, ga je je eerste beat zelf maken. Langzaam voeg je meerdere elementen toe zoals de kick, snares en high hats. Deze beat kun je vervolgens opslaan om daar de rest van de lessen mee verder te gaan. Naast de drumcomputer gaan we ook de sequencer en de 2 synthesizers bekijken en daarmee de eerste bass- en melodielijnen maken.

Na deze lessen heb je een idee hoe deze GrooveBox werkt en hoe je simpele elektronische tracks kunt maken. Je hebt de benodigde basiskennis en weet of je ermee door wilt gaan.

Module GB02 (Produceren met een GrooveBox vervolg)

Deze tweede module van 5 lessen geeft verdere verdieping. Zo komen speciale functies aan bod zoals effecten, schalen, swing en sidechain. We bouwen een complete track door gebruik te maken van patterns en sessions. Ook bekijken we de mixer en leren we je hoe je met de GrooveBox live kunt gaan optreden en met je eigen materiaal kunt gaan improviseren. Het is als het ware je eigen instrument geworden.

Na deze module ben je in staat om met de GrooveBox een eigen pakkende track te maken die je vervolgens live kunt spelen en veranderen.

De modules zijn zowel privé als in kleine groepen te volgen. Het spreekt voor zich dat bij privéles het tempo en onze aandacht speciaal afgestemd is op jou. Dus niet wachten op anderen maar direct door, of net die extra oefening omdat het allemaal wat te snel voor je gaat. De groepslessen zijn vanaf 3 leerlingen en gaan door bij voldoende belangstelling. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.

Losse privélessen zijn ook mogelijk, beginner of gevorderd. Je hebt al kennis van een GrooveBox maar wilt een specifieke vaardigheid verbeteren, of wat meer kennis opdoen over een specifieke functie. Denk bijvoorbeeld aan een verdiepingsslag op verschillende synth-parameters, het samen spelen met meerdere GrooveBoxes of het aansluiten van de GrooveBox op een extern keyboard.

Mail ons voor meer informatie of om je aan te melden!