Module Sound Design

Tijdens de verschillende lessen en modules Sound Design leren we je alles wat je moet weten over het creëren van nieuwe geluiden die je kunt gebruiken bij het produceren van elektronische muziek. Als je met het gebruik van samples tegen beperkingen aanloopt, en synth-presets steeds nét niet de geluiden zijn die je zoekt in je productie, dan maken we die toch zelf!

We gebruiken apparatuur en software van diverse leveranciers, zoals Ableton, Native Instruments, Novation, Korg en Moog.

Elke les bestaat natuurlijk uit een stukje theorie, maar we gaan vooral aan de slag. Iedere leerling heeft zijn eigen sound design-set en hoofdtelefoon. Veel ‘hands on’ dus, want al doende leert men!

In 2 modules kun je jezelf opwerken van een beginner tot een gevorderde pro.

Module SD01 (Sound Design)

In deze eerste module van 5 lessen leer je zelf geluiden maken vanaf nul. We leren je hoe subtractieve synthese werkt. Subtractieve synthese komt terug in heel veel synthesizers, zowel hardware als software.

We maken gebruik van zowel hardware- als software synths. We doorgronden presets en passen deze aan. We behandelen de verschillende bouwstenen van subtractieve synthesizers en passen effecten toe. Ook de basis van wavetable synthese komt aan bod.

Na deze lessen heb je de benodigde basiskennis en kun je redelijk overweg met vrijwel elke synth. Je weet ook of je ermee door wilt gaan.

Module SD02 (Sound Design vervolg)

Deze tweede module van 5 lessen geeft verdere verdieping. Na de subtractieve synthese gaan we verder met wavetables, FM synthese en modulaire synths. Je leert werken met gevorderde synths en leert de achterliggende principes van FM synthese begrijpen. Door met verschillende modulaire bouwstenen te werken zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ook is er aandacht voor het opnemen en editen van synth geluiden. Op deze manier maak je echt iets unieks.

Na afloop van deze module ben je in staat om met elke hardware en software synthesizer te kunnen werken. Je kunt je eigen geluiden ontwerpen en gebruiken in je producties.

Alle modules zijn zowel privé als in kleine groepen te volgen. Het spreekt voor zich dat bij privéles het tempo en onze aandacht speciaal afgestemd is op jou. Dus niet wachten op anderen maar direct door, of net die extra oefening omdat het allemaal wat te snel voor je gaat. De groepslessen zijn vanaf 3 leerlingen en gaan door bij voldoende belangstelling. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf 10 jaar.

Losse privélessen zijn ook mogelijk, beginner of gevorderd. Je hebt al kennis van synthesizers maar wilt een specifieke vaardigheid verbeteren, of wat meer kennis opdoen over een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een verdiepingsslag op plugins en VST’s of alle ins en outs van een specifieke (software) synth.

Mail ons voor meer informatie of om je aan te melden!